Ritva Södergård

Helhetsmässigt välmående
Bli ditt bästa jag

10 saker som människor som älskar sina liv gör annorlunda

Älskar du ditt liv? Ibland känns det lättare och ibland svårare. Här nedan kan du se hur människor som älskar sitt liv gör.

 1. De försöker inte att få andra människor att tycka om dem- därför att de inte bryr sig om ifall de är omtyckta eller inte.
 2. De gör saker för att de vill, inte för att de tror de måste. De gör inte saker bara för att andra människor vill att de ska göra dem.
 3. De älskar sina vänner men är inte fullständigt beroende av dem. 
 4. När du frågar av dom vad de sysslar med, svarar de inte med en jobb titel. De pratar om projekt de arbetar med, eventuellt hur de handskas med problem eller vad de njuter av att göra. 
 5. De lever i nuet, men drömmer om framtiden. De förväntar sig att framtiden kommer att vara underbart i deras liv.
 6. När du frågar dem var de bor, svarar de ”för tillfället…” 
 7. De har sin egen filosofi, sin egen religion som de lever utgående från. En människa som älskar sitt liv behöver inga böcker, filosofier eller religioner som talar om hur man ska leva. Man kan leva sitt liv utgående från vilken filosofi som helst. De vet inombords vad som är rätt och fel.
 8. De omfamnar sin obeständighet. En människa som älskar sitt liv har kommit över det faktum att de är dödliga. Lyckliga människor räds inte döden. De försöker inte heller undvika tanken på döden. De kan inte kontrollera döden, men de kan kontrollera livet. 
 9. De ser världen som sin lekplats och sitt sinne som sin ledare. De har tagit ledarskapet i sitt eget liv.
 10. De bryr sig inte om att försöka ändra på andra, istället vill de lära sig att behandla dem korrekt. 

Källa: http://higherperspective.com/2015/02/differently.html#fQxuruYdXzbEIMZ6.99

2 Comment

 1. ”7. De har sin egen filosofi, sin egen religion som de lever utgående från. En människa som älskar sitt liv behöver inga böcker, filosofier eller religioner som talar om hur man ska leva. Man kan leva sitt liv utgående från vilken filosofi som helst. De vet inombords vad som är rätt och fel.”

  Så ja älskar int mitt liv för att jag är kristen? De va nu konstig lista du hittat 😀

  1. Hej 🙂
   Jag tolkar just den 7:e punkten som att man må kalla filosofierna vad som helst, men att den inre vägledningen, det högsta jaget, anden, tron, man må kalla det vad man vill vägleder en. Jag tolkar inte alls punkten som att det skulle utesluta kristna 🙂

Kommentera