Ritva Södergård

Helhetsmässigt välmående
Bli ditt bästa jag

Välj en affirmation

Med affirmationer kan du stärka den positiva självbilden och vända negativa tankar till positiva. Vi tänker uppemot 65000 tankar om dagen. Hur många som är omedvetna och negativa kan du nog själv lista ut…

Du kan använda affirmationer om du vill förändra och förbättra några områden i ditt liv. De hjälper dig att visualisera och skapa bättre tankar.

Varför inte börja morgonen positivt med en affirmation och illustration som får dig att le?

Jag ger här ett exempel på hur vi gjort hemma hos oss.

Vid spegeln i vårt WC har vi en kortpacke med affirmationer. Varje gång man står och borstar tänderna eller tvättar händerna faller blicken på kortet som någon familjemedlem valt att plocka fram just då.

Visst är det roligare att låta tankarna cirkulera och utveckla sig kring en mening som ”Jag är bra på att säga det jag känner” medan du gör dina morgonbestyr än att börja ta ut dagens bekymmer i förskott?

Nyhetsstopp på morgonen

Måste medge att jag har ”nyhetsstopp”på morgonen. Jag vill inte lyssna på radionyheter eller läsa tidningen på morgonen eftersom största delen av nyhetsflödet handlar om elände, olyckor och bekymmer. Jag uppdaterar mig med världens händelser helst först på eftermiddagen. Jag vill börja morgonen medvetet positivt.

Det är förresten åländskan Pernilla Lindroos som tecknat dessa underbara AnneAnka bilder med små livsvisdomar.

Jag tycker de är för härliga!

 

 

Kommentera